Tuohikorut

Pieni pala kauneinta suomalaista luontoa kulkee aina mukanasi. Taitohelmarin tuohikorvakorujen materiaalina käyttämäni tuohi löytyy omasta metsästä, mistä myös kerään sen itse käsin. Kaikki korut valmistan käsityönä Järvenpäässä omalla työhuoneellani. Henkäyksen keveät ja uniikit tuohikorut kulkevat kätevästi postissa, ja saat ne itsellesi Taitohelmarin omasta verkkokaupasta.

Siirry ostoksille

Luonnonmateriaalin ystävälle tuohikorvakorut tuovat pienen palan aitoa suomalaista luontoa lähelle. Tuohikorvakorut sopivat hyvin sekä arki- että juhlakäyttöön. Koruja löytyy 4 erilaista mallia, joista voi valita mieleisensä. Tilauksen yhteydessä on mahdollista ilmoittaa myös toive korun koosta.

Tuohikorujeni tarina

Mikä sinulle on pala kauneinta Suomea? Mikä tekee Suomen luonnosta suomalaisen? Kun itse ajattelen Suomen luontoa, mieleeni nousee ensimmäisenä kesän vehreys ja koivumetsä.

Mikään ei rauhoita ja rentouta mieltä enempää, kuin kävely hiljaisessa koivumetsässä. Siellä arjen huolet ja murheet unohtuvat. Suomen kesä on harmillisen lyhyt ja siksi halusin tehdä käsilläni jotain, jonka avulla Suomen kaunis kesäinen luonto kulkee aina mukanani. Siitä se ajatus sitten lähti…

Miksi juuri tuohi?

Tuohen koostumus on kevyt, sitkeä ja kestävä. Tuohi pitää hyvin vettä ja eristää lämpöä. Sormissa tuohi tuntuu silkkiseltä, toinen puoli karhealta. Tuohi saattaa säilyä jopa satoja vuosia lahoamatta, kun se käsitellään oikein.

Pidän tuohesta materiaalina, koska yksikään tuohilastu ei ole samanlainen. Tuohen koostumus vaihtelee paljon sen mukaan, missä koivu on kasvanut ja miten vanha koivu on. Jokainen koru on siten väriltään ja tunnultaan täysin uniikki.

Vaikka tuohi kestää materiaalina hyvin kosteuden vaihtelut, suosittelen ottamaan tuohikorut pois ennen saunaan menoa. Tällä varmistat tuohikorujen säilyvyyden pidempään.

Luonnonmateriaalin ystävä arvostaa kotimaista käsityötä

Tuohikorvakorut sopivat hyvin nikkeliallergisille, sillä korvakorujen koukut ja tapit ovat aina nikkelivapaata kirurginterästä. Tuohikorvakorujen lisäksi voit myös hankkia koruihin yhteensopivan riipuksen. Toistaiseksi reiättömiin korviin on mahdollista saada klipsu-korvakoruja tilauksesta. Sekä riipuksia että klipsumallisia korviksia on tulossa verkkokauppaan tämän kesän aikana.

Mistä tuohikoruja saa?

Henkäyksen keveät tuohikorut kulkevat kätevästi postissa, saat ne itsellesi Taitohelmarin omasta verkkokaupasta tilaamalla. Klikkaa ostoksille tästä.

Järvenpäässä tuohikorujen jälleenmyyjänä toimii Ekokampaamo Kaisla (osoite Emalitehtaankatu 2, 04410 Järvenpää). Kaislan puodissa on lisäksi myynnissä muitakin ekologisia tuotteita kotiin, ihonhoitoon ja hiuksille!

Erilaisista myyjäisistä ja pop-upeista ilmoitan ensimmäisenä Taitohelmarin Facebookissa ja Instagramissa.