”On vapauttavaa kulkea erämaassa, kun rinkassa on vain kaikki tarpeellinen. Se minkä jaksaa itse kantaa. Luonnossa koin nopeasti, että täällä minun kuuluu olla, täällä riitän sellaisena kuin olen. Vaelluksilla tulleet oivallukset ovat saaneet aikaan muutoksia myös arkielämässäni: turhasta materiasta luopumista, asteittaiseen omavaraisuuteen pyrkimistä ja hetkeen pysähtymistä.”

TAITOHELMARI sai alkunsa marraskuussa 2017, kun päätin tehdä itselleni työn siitä, mistä oikeasti pidän. Vuosien kokemus opettamisesta, kymmenien vuosien aikana kertyneet kädentaidot sekä päätös elämänmuutoksesta toimivat kipinänä Taitohelmarin synnylle. Lopulta yrittäjäksi ryhtyminen alkoi tuntua ainoalta oikealta vaihtoehdolta. Kun inspiraation lähteenä on luonto, ei uusille ideoille näy loppua!

Taitohelmari tuottaa luontoon, retkeilyyn ja kädentaitoihin liittyviä palveluita monipuolisesti kurssien ja koulutusten muodossa. Työhuoneella Järvenpäässä valmistuu käsityönä esimerkiksi koruja kotimaisesta koivun tuohesta sekä luonnonväreillä värjättyjä lankoja. Omia neulemalleja on suunnitteilla.

Tervetuloa oppimaan yhdessä!

Sonja

Retkikouluttaja, kädentaitaja

Taitohelmari
Y-tunnus 2871732-9
sonja@taitohelmari.fi

 

”Taito kuvaa kaikkia niitä taitoja, joita palveluideni kautta haluan opettaa asiakkailleni. Erätaidot ja kädentaidot kulkevat sulassa sovussa omassa arjessani ja elämäntavassani. Taito on myös kohdata ihmisiä, kuunnella, soveltaa oppimaansa ja innostaa.

Helmari on lempinimi helmipöllölle, jonka kohtaaminen on sykähdyttänyt minua öisessä metsässä. Helmipöllö viihtyy erityisesti vanhoissa metsissä, kuten minäkin. Sopivaa ravintoa ja luonnonkoloja tarvitseva helmipöllö on Suomessa taantunut uhanalaisuusluokituksessa silmälläpidettäväksi lajiksi.”


Taitohelmarin logon suunnitteli: Anna Polkutie

{"visible_panels":"4","width":"900","height":"300","orientation":"horizontal","panel_distance":"0","max_openedaccordion_size":"80%","open_panel_on":"hover","shadow":"false","autoplay":"false","mouse_wheel":"false"}

 

Taitohelmarin tuohikoruja voit ostaa seuraavista paikoista:

 

  Taitohelmarin verkkokauppa

 

 

 

 

 

Verkkokauppa Forest Foody

 

 

 

Lavka – puoti, Kuningattarenkatu 2, 07900 Loviisa