Kevätillan täyttävät punarinnan heleät säkeet ja kyyhkyjen kuhertelu pihakoivussa. Kuopsuttelen multaa omalla pihallamme Ristinummella ja mieleni valtaa kiitollisuus omaa arkea kohtaan. Juuri nyt kaikki tuntuu mahdolliselta, vaikka kaikki on epävarmaa ja tuntematonta.

Minulle marraskuussa 2017 alkanut yksinyrittäjyys on mahdollistanut omien arvojen mukaisen työn, omassa aikataulussa ja tuonut mahdollisuuden elää omannäköistä elämää täällä lähellä kaupunkia, mutta pienessä hirsitalossa. Arvojani jouduinkin tosissaan pohtimaan toipuessani samaan aikaan työuupumuksesta ja ottaessani ensi askeleita yrittäjyyteen. Ihmisten ja luonnon hyvinvointi, aitous ja avoimuus sekä käsintekeminen. Niistä ammennan niin työhön kuin muuhun elämääni. Työ, elämä ja oleminen ovat kohdallani sulautuneet yhteen luontevasti.

Epävarmuuden sietoa, keskeneräisyyttä, riittämättömyyden tunteita ja uskallusta pyytää apua. Verkostoitumista ja kohtaamisia upeiden persoonien kanssa, jotka tavalla tai toisella ovat löytäneet Taitohelmarin asiakkaana tai kollegana. Hetkiä, kun on tuntunut että kaikki pitää hoitaa yksin, toisaalta yllättäviä avuntarjouksia juuri oikealla hetkellä.

Näitä edellä mainittuja asioita tulen varmasti kohtaamaan myös tulevassa arjessani. Keskikesän ollessa kauneimmillaan koittaa omassa elämässäni varmasti suurin mullistus, johon valmistautumista ei voi mistään kirjoista opiskella (vaikka kuinka yrittäisi!). Äitiys ja vanhemmuus. Tämän yrittäjän perhe kasvaa juhannuksena yhdellä emännän pikkuapurilla, joka on hienosti kulkenut koko kevään mukana masussa juurikaan menoa hidastamatta. Yrittäjäainesta!

Viimeisillä raskausviikoilla on yhdessä yövytty teltassa hiekkarannalla, kuunneltu lehtopöllön huhuilua ja mökkeilty saaressa ilman juoksevaa vettä keväisen räntäsateen saattelemana. Kaikki on mahdollista! Uuteen elämäntilanteeseen valmistautuminen on laittanut luovuuteni kukkimaan ja äitiysloman aikana yrittäjyyteni saa varmasti uusia suuntia ja näkökulmia. Mutta ennen kaikkea aion nauttia tulevista ajoista, seurata edelleen omaa polkuani ja tehdä yrittäjänä ja äitinä valintoja omien arvojeni mukaan. Enempää en osaa, mutta onneksi se riittää.

Sonja

Valokuvat: Teemu Saloriutta http://www.luonnonvalo.net/

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *